پیام انجمن ندای معلولین ایران به مناسبت گرامیداشت روز جهانی معلولین
بنام خدا انسانیت به روح است نه به جسم وقتی نفس ناطق انسان قوی باشد،باکی از این نیست که جسمش علیل باشد.انسان به روح ، انسان است. ما درنوابغ عالم داشتیم اشخاصی که نابینا بودند ولی نابغه بودند و اشخاصی که معلول بودند ولی از علما و نوابغ بودند، از فلاسفه بودند. شما هیچ غم نداشته باشید که از یک پا یا یک دست یا چشم معلول هستید. من انشاءالله راجع به خواسته های شما به مقامات مسئول سفارش می کنم. ( ازفرمایشات بنیانگذارکبیرانقلاب اسلامی ایران. تاریخ ۷/۱۲/۵۷ .مدرسه علوی درجمع معلولین)
انجمن ندای معلولین ایران ضمن گرامیداشت (۱۲ آذر) روز جهانی معلولین و سپاسگزاری از مسؤلین محترم نظام جمهوری اسلامی ایران در مجلس، دولت و بخشهای سیاستگزاری کشور که وظیفه خود می دانند موضوع خدمت به معلولین و رفع مشکلات متعدد آنها را بعنوان یک وظیفه انسانی و در راستای برابری فرصتها برای افراد دارای معلولیت و جانبازان به دور از دیدگاههای ترحیمی ( منفی ) و تلاش می نمایند.
ازآنجا که یکی از اهداف تعیین روز سوم دسامبر به عنوان روز جهانی معلولین ضرورت رسیدگی به مسائل و مشکلات معلولین و ارتقاء سطح زندگی آنها بوده و باید دولتها توجه داشته باشند که با اجرای قوانین و منطبق سازی قانونهای موجود با استانداردهای جهانی بگونه ای عمل نمایند که معلولین از حداقل رفاه و معیشت برخوردار گردند و زمینه های لازم را در جهت برابری فرصتها و دسترسی به امکانات آموزشی ،اشتغال ، مسکن ، حمل ونقل عمومی و … همانند سایر شهروندان داشته باشند. انجمن ندای معلولین ایران انتظار دارد مسؤلین بخشهای مختلف دولت از جمله وزارت محترم رفاه و تامین اجتماعی و سازمان بهزیستی بعنوان اصلی ترین سازمانهای حمایتی اهتمام جدی به رفع مشکلات معلولین داشته باشند. ـ همهء ارگانها و سازمانهای ذیربط بنحوی برنامه ریزی کنند که در طول سال موضوع رسیدگی به مسائل و مشکلات افراد دارای معلولیت بطور برجسته در اذهان عمومی قرار بگیرد و اطلاع رسانی کافی برای رفع مشکلات آنها بشود ، نه فقط در روز جهانی معلولین . ـ قطعاً برنامه های مرسوم برای گرامیداشت روز جهانی معلولین از قبیل برگزاری جشنها و سمینارها و … در ۳۱ استان کشور که خلاصه می شود به پرداختهای کلان جهت اجرای برنامه های همایشی و موسیقی و اجاره سالنها و پذیرائی مختصر که در سر جمع ممکن است بالغ بر چند صد میلیون تومان هزینه گردد؛
ـ بهتراست با این مبالغ نسبت به سازماندهی خدمات توانبخشی و توانمند سازی افراد دارای معلولیت اقدام شود ، و یا هر استان مبلغ مربوط به جشنها را در جهت آموزشهای فنی ـ حرفه ای به نوجوانان وجوانان معلول هزینه نماید که انشاءالها نتیجه مفید و مطلوبتری در پی داشته باشد. ـ با توجه به مطالب فوق از یک سو و هدف اصلی که رضایتمندی گروههای هدف از خدمات دولت می باشد قطعاً در صور ت رفع مشکلات و دستیابی معلولین به اشتغال ، آموزش ،مسکن و رفاه نسبی، جشنها و مراسم هایی توسط سازمانهای مردم نهاد بصورت خود جوش مانند سایر مراسم ها و اعیاد ملی حتماً مورد توجه قرارگرفته و انجام خواهد شد. و دستگاههای ذیربط رسیدگی به امورات افراد دارای معلولیت و غیره میتوانند گزارش عملکرد وپیشرفتهای حاصله را از طریق رسانه های گروهی ، روزنامه ها و غیره… باطلاع عموم برسانند. انتظارات معلولین : شعارها را به عمل تبدیل کنیم . ۱ـ آموزش، اشتغال، معیشت پایدار ۲ـ برابری فرصتها ، حفظ کرامت انسانی و اشتغال پایدار ۳ـ به حقوق شهروندی افراد دارای معلولیت احترام بگذاریم ۴ـ برابری فرصتها برای جانبازان و معلولین ، نشانه احترام به کرامت انسانهاست ۵ـ مناسب سازی محیط های شهری، اداری، تجاری ، فرهنگی ، ورزشی، برای استفاده معلولین و جانبازان بخشی از حقوق مدنی و شهروندی آنهاست.